Boven titel over verhaal

Het verhaal van
Jeannine van Mourik

Wie ben ik, wat doe ik en hoe ben ik bij Freeway Zorg terecht gekomen? Je leest het verhaal van Jeannine van Mourik hieronder.

Leeftijd: 40 jaar
Functie: Algemeen manager
Dienstverband: Fulltime
Opleiding: Pedagogiek HBO
Locatie werkzaam: Hoofdkantoor

Jeannine van Mourik – Algemeen manager

Hoe ben je bij Freeway Zorg terecht gekomen?

Voordat ik bij Freeway Zorg ging werken werkte ik als trajectcoördinator bij Humanitas DMH in Almere. Dit is een vergelijkbare instelling met dezelfde doelgroep. Wij werkten samen met Freeway Zorg om de zorg voor cliënten te optimaliseren. Vanuit die samenwerking kwam ik in contact met Peter de eigenaar en bestuurder van Freeway Zorg.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik het schrijven van de jaarplannen en kwartaalverantwoording. Verder vind ik het erg leuk om deel te nemen aan de cliëntenraad, omdat ik dan in contact ben met de cliënten. Soms probeer ik ook de locaties te bezoeken en dan vind ik het fijn om met de medewerkers en cliënten direct in contact te staan.

Werken bij Freeway Zorg

Wil jij ook bij ons aan de slag?

Ben jij geïnteresseerd in werken achter de schermen bij Freeway Zorg? En wil jij ook bijdragen in de ontwikkeling van de cliënten? Bekijk de vacatures op het hoofdkantoor!

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit bij Freeway Zorg?

Ik ken geen gemiddelde werkdag, elke dag is anders en elke dag brengt verschillende taken met zich mee. Wat wel hetzelfde is, is dat ik elke werkdag om 8:30 uur bevlogen start aan het werken bij en voor Freeway Zorg.

Wat moeten potentieel nieuwe medewerkers echt weten over het werken bij Freeway Zorg?

Het is voor nieuwe medewerkers van belang om te weten,
Wie onze doelgroep is? En waar staat LVB voor?
Onze cliënten zijn (jong)volwassenen vanaf 16 jaar met een licht verstandelijke beperking. Deze cliënten hebben aanzienlijke beperkingen in hun cognitieve ontwikkeling en in hun adaptieve vaardigheden, ook wel sociaal aanpassingsvermogen genoemd. Er is sprake van aanzienlijke beperkingen als iemand niet kan voldoen aan wat bij de leeftijd en de eigen cultuur in het algemeen verwacht wordt.

Bijkomende problematiek van cliënten kan zijn trauma, verslavingsgevoeligheid, ernstige gedragsproblemen.

Waarom doen we wat we doen?
Onze cliënten hebben geen of onvoldoende steun of acceptatie over de moeilijkheden waar zij tegenaan lopen. Ze hebben vaak verschillende woonplekken of betrokken hulpverleners gekend. Regie van een cliënt op zijn of haar leven is heel belangrijk. Daarom is het zorgplan van en over cliënt geschreven. Wij kijken naar wat de cliënt wil en kan en formuleren daarop gezamenlijk haar of zijn zorgplan. Hier werken we gedurende 1 jaar aan. Door te werken vanuit het sociaal competentiemodel, gaan we uit van het positieve. Van vallen en opstaan mogen we leren.

Waar zou je willen werken?

Benieuwd naar onze expertises? Klik dan hieronder!

Woonlocaties

Dagbesteding

Hoofdkantoor

Werken bij Freeway Zorg?

Kom ook het team versterken?

Heb jij genoeg gelezen, en wil je direct aan de slag als Algemeen manager? Bekijk dan de vacatures!